Yenilik Partisi
#

Kılıçdaroğlu’nun Rusya iddiası ile ilgili Öztürk Yılmaz, Rusya’nın en etkili gazetesi İzvestia’ya konuştu!

20-05-2023

Rusya'da bulunan ana medyanın en etkili gazetelerinden İzvestia gazetesi, Kılıçdaroğlu'nun Rusya hakkındaki iddiaları ile ilgili Türkiye'de iktidar ve muhalefet medyasında yasaklı olan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ile röportaj yaptı.

KILIÇDAROĞLU NİYE RUSYA’YI KARŞISINA ALDI?

Öztürk Yılmaz, İzvestia gazetesi ile yaptığı röportajda, “Kılıçdaroğlu niye Rusya'yı karşısına aldı?” sorusuna Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Bir kere bu durumu çok yanlış buluyorum.”dedi.

TÜRK RUS İLİŞKİLERİNE ZARAR VERİR

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun elinde somut bir delil olmadan Rusya'yı suçlaması ve Rusların seçime müdahale ettiğini açıklamasını doğru bulmadağını da ifade eden Öztürk Yılmaz, “Kılıçdaroğlu'nun Rusya ile ilgili elinde böyle bir veri varsa ortaya çıkarmasını eğer ortaya çıkaramıyorsa da bu tavrının Türk Rus ilişkilerine zarar verdiğini düşünüyor ve bu tür yaklaşımı doğru bulmuyorum. “ şeklinde konuştu.

RUSYA STRATEJİK ORTAĞIMIZ

“Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler kişilere ve özellikle Erdoğan'a bağlı değildir.” diyen Yılmaz, “Erdoğan'a karşı olmama rağmen öte yandan Türk Rus ilişkilerinin geliştirilmesi ve Rusya'yı birçok alanda işbirliği yapabileceğimiz stratejik bir ortak olarak görüyor ve bu konuya önem veriyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER LİNKİ: